SEA, Online marketing

Responsive search ads

😅
Oeps, hier is het leegjes
Probeer een andere search of neem contact met ons op
🤔
Oeps, dat ging niet zo goed...
Het lijkt op een fout aan onze kant, onze developers zijn op de hoogte gebracht. Probeer een andere zoekopdracht of probeer het later nog eens.
👀
Bezig met zoeken
januari 2019
Het was één van de hoogtepunten van het Google Marketing Live Event 2018: de aankondiging van responsieve zoekadvertenties. Vanaf januari 2019 zijn ze voor iedereen beschikbaar. Met deze zoekadvertenties past Google jouw advertenties aan, aan de zoekintentie van gebruikers. Meer controle voor Google, meer input door adverteerders. Het doel? Een fijnere gebruikerservaring door relevantere ads te tonen. Als je in februari 2019 snel handelt kan je in ieder geval concurrentievoordeel halen.
Hoe werken responsive search ads?
Bij het maken van responsieve zoekadvertenties kan je maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingen aanleveren. Google gaat de verschillende koppen en beschrijvingen testen, om door middel van machine learning vervolgens de meest relevante combinatie te laten zien voor de gebruiker op dat moment. Dat is de belofte.

Bron: Google (2019). Responsieve zoekadvertenties (bèta)

Wat betekent dit voor adverteerders?
Elk jaar zien we het aantal mogelijkheden en karakters in advertenties en extensies (zoals sitelinks en highlights) groter worden. Google wil meer controle om te laten zien wat relevant is voor de gebruiker. Deze trend zet op dit moment door en met Voice Search ads in het vooruitzicht verwachten we dat dit alleen nog maar meer zal worden de komende jaren.

De impact op resultaat zal naar verwachting minimaal zijn. Door hogere kwaliteitsscores verwachten we eerder een afname in CPC dan toename. Verhoging van CTR en conversieratio schatten we in onder 5% in de mix. De CTR van het totale SEA blok (vs. SEO) zal naar verwachting wel licht toenemen. Op dit moment zijn ook wij druk aan het testen.

Zorg dat je de concurrentie voor bent
Responsieve zoekadvertenties bevinden zich op het moment van schrijven (februari 2019) in de open bèta fase. Daarom is dit het moment om concurrentievoordeel te behalen en responsieve zoekadvertenties per direct in jouw account te testen. Nieuwe functionaliteiten gebruiken levert in de ervaring altijd voordeel op. Ben je op zoek naar hulp of advies over RSA, neem dan even contact op via de chat op de website, mail of bel ons.

Thanks.

Arno Blokker
Marketeer
arno@condept.nl

Meer van dit

SEA Online marketing