Online marketing, Branding, Webdevelopment

Gebruikersgedrag gevisualiseerd

😅
Oeps, hier is het leegjes
Probeer een andere search of neem contact met ons op
🤔
Oeps, dat ging niet zo goed...
Het lijkt op een fout aan onze kant, onze developers zijn op de hoogte gebracht. Probeer een andere zoekopdracht of probeer het later nog eens.
👀
Bezig met zoeken
januari 2018
Stel je voor: Jij of jouw bedrijf heeft een website. Maar nog weet je niet niet goed wat je bezoekers nou daadwerkelijk op je website doen.
Waar klikken gebruikers? Wat vinden ze van je pagina? Zijn de klikpaden logisch? Missen ze informatie? Klinkt dit je bekend in de oren? Lees dan snel verder want vandaag gaat onze blog over een tool die jou enorm kan helpen om nieuwe inzichten te verzamelen. Inzichten die je misschien niet meteen uit Google Analytics zou halen. 
Hotjar? Hotjar!
Hotjar is een tool die gratis en toegankelijk is voor iedereen. Met deze tool kun je websitegedrag nauw monitoren. Dit dankzij de vele functionaliteiten die zij bieden. Het is natuurlijk wel zo dat je deze gratis tool kunt upgraden. Zo heb je voor elk soort bedrijf, van de bakker op de hoek tot internationale agencies, een geschikt business plan.
Andere tools
Natuurlijk is het doel om te zien wat bezoekers op je website doen. Er zijn verschillende andere tools die hetzelfde doen. Je kunt ook data verzamelen met Google Analytics. Het zijn geen concurrenten, deze twee tools zijn eerder complementair aan elkaar. Een aantal tools die wel erg op Hotjar lijken zijn bijvoorbeeld: Crazyegg en Mouseflow. Wat wel goed is om te noemen is dat Hotjar druk op weg is om een marktleider te worden in de MKB sector. Ook doen ze steeds een stapje naar de grotere bedrijven. 
Gebruik
Uiteindelijk is de tool net zo goed als het proces waar deze in wordt gebruikt. Houd altijd rekening met het doel dat je wilt bereiken. Vaak gebruik je Hotjar voor website optimalisatie en of nieuwe insights voor je website. Hotjar heeft een verscheidenheid aan verschillende functionaliteiten. Dit betekent dat deze tool dus voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Laten we een aantal belangrijke functionaliteiten van Hotjar erbij pakken:

Heatmaps
Met heatmaps kun je precies zien waar gebruikers geklikt hebben op een pagina. Hotjar meet hier op desktop, tablet en mobiel. Ook kun je zien hoe ver gebruikers op je pagina zijn gekomen, door middel van screentracking. Stel je hebt een onepage-website, als je Hotjar implementeert kun je precies zien welk gedeelte van je website gebruikers wel hebben gezien. 

Recordings
Met recordings kun je opnemen wat er op je website gebeurt. Je volgt dus letterlijk een gebruiker door zijn/haar klikpad van pagina naar pagina. Deze functie kun je goed gebruiken om te begrijpen of gebruikers een logisch klikpad volgen. 

Incoming feedback
Door incoming feedback te gebruiken kun je feedback vragen aan je klanten. Als je een webshop hebt kun je bijvoorbeeld vragen waarom gebruikers wel of geen aankoop willen doen. Dit is maar een voorbeeld, de mogelijkheden met deze functie zijn eindeloos.
Conclusie
Zoals eerder aangegeven is de tool net zo goed als het proces waarin deze wordt gebruikt. Daarnaast is het net zo belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt bereiken, dus wat is je doel? En welke tool past bij dit doel? Het is in ieder geval wel zo dat Hotjar ingezet kan worden voor elk bedrijf die zijn/haar website wil verbeteren. Gebruik jij nog geen Hotjar, maar is wel je interesse gewekt? Stuur een mailtje en we helpen je graag verder!

Thanks.

Arno Blokker
Marketeer
arno@condept.nl