Promotie Extensie

Condeptline

23 juli is, in de nieuwe AdWords interface, de promotie extensie live gegaan. Is dit de eenvoudigste manier om met de feestdagen toch zichtbaar te zijn in de resultaten van Google?

Inzet

De nieuwe AdWords interface is al enige tijd live. Adverteerders die de nieuwe interface gebruiken of switchen tussen de oude en nieuwe, hebben vast gemerkt dat er een veel dingen zijn veranderd. Deze wijzigingen zijn voornamelijk visueel. Ook zijn er een aantal functionaliteiten die alleen in de nieuwe, of alleen in de oude interface beschikbaar zijn. Één van deze functionaliteiten in de nieuwe interface: de Promotie extensie.

En wanneer kan deze extensie nou beter tot zijn recht dan tijdens de feestdagen. Volgende week is het Black Friday & de maandag daarop is het Cyber Monday. Veel e-tailers doen acties op en rondom deze twee ‘feestdagen’. Echter kan het lastig zijn om op het laatste moment nog campagnes op te zetten voor specifieke acties. Daarom kan er gekozen worden om een "quick & dirty" promotie te doen met behulp van de promotie extensie.

Praktisch

Het mooie van de promotie extensie is dat Google deze speciaal voor dagen als Cyber Monday & Black Friday heeft gemaakt. Als je een nieuwe advertentie maakt kun je zelfs de “gelegenheid” aangeven. Zie onderstaande afbeelding:Black friday

De promotie extensie bestaat, net als een advertentie, uit twee koppen en een beschrijving. De koppen en beschrijving worden automatisch gegenereerd uit de opties die je hebt geselecteerd tijdens het maken van de promotie extensie.

Het mooie van de promotie extensie is dat je een tijdsplanning kan toevoegen. Je kan dus precies bepalen wanneer de extensie live moet staan en wanneer de actie eindigt.

Conclusie

De promotie extensie is een leuke aanvulling om in te zetten tijdens feestdagen als Black Friday & Cyber Monday. Aangezien Google de mogelijkheid geeft om de “gelegenheid” zelf aan te geven, zou het mij niet verbazen als deze extensies goed zichtbaar zullen zijn in de SERP tijdens deze desbetreffende dagen. 
17-11-2017 · Arno Blokker
logo-wit
Steenovenweg 3
3532AE Utrecht
info@condept.nl
030 - 737 0886

Algemene Voorwaarden
Privacy Beleid